Paparan Lebih Menarik Dengan Menggunakan Google Chrome! Selamat Membaca! For a better result, please use Google Chrome! Happy Reading Peeps!

Pergerakan Air Dalam Botol!

   Ada lagi 'Experiment' yang aku buat bila aku tengah bosan, korang nak tengok tak pergerakan air dalam botol? Tak nak? Tak nak pun aku nak tunjuk juga! haha~

   Okey, selalu korang tak nampak air dalam botol bergerak macam mana kan? Mari sini aku tunjuk! Korang pun boleh buat kat rumah, hotel, penjara kat mana² je lah!

Bahan²: 
  • Botol kaca
  • Red Color Hair Foam
  • Air

Cara²:
  1. Masukan Hair Foam kat dalam botol.
  2. Masukan air kat dalam botol kaca. (Penuh)
  3. Kalau ada buih² putih kat permukaan tu, buangkan
  4. Tutup penutup botol ketat².
  5. Siap!
   Lepas dah siap tu korang kena goncang la kalau nak tengok pergerakan air kat dalam botol tu. Tapi, 'make sure' lap dulu botol tu, nanti tak pasal² ke pukul dengan botol tu kat kepala. haha~

   Ini hasilnya yang aku dapat:

Klik gambar untuk lebih besar & jelas.

Klik gambar untuk lebih besar & jelas.
Nampak tak muka aku kat Botol?

P/S: Gambar ni ak pakai Flash bewarna Purple. 

Ambil warna Biru + Merah/Pink = Ungu!
Haaaa? Macam mana Flash boleh tukar jadi warna Purple? Okey, Baca Post yang ni: Playing With The Flash!

P/S 2: 'Experiment' ni 101% aku buat sendiri, bukan cilok mana² punya 'website'!


Terima kasih kerana sudi membaca!

1 comment:

Anonymous said...

awesome!!!

Back To Top

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Tips! Home Tutorial! Knowing Me! Journal! Shout! ❤
Hak Milik Nasir Mukhriz©