Paparan Lebih Menarik Dengan Menggunakan Google Chrome! Selamat Membaca! For a better result, please use Google Chrome! Happy Reading Peeps!

Chara-chara Letak 'Shoutbox' Di Blog!

Al-Kisah,

Tutorial Lagi! Weee~ :D

   Kali ini aku nak ajar letak 'Shoutbox' dalam Bloggie korg! Tak tau 'Shoutbox' itu apa? Okey, 'Shoutbox' ini, dia macam IM yang korg selalu chat dekat Facebook tu. Lebeh kurang sama-lah kegunaan-nya! Masih tak tahu lagi apa kebenda 'Shoutbox' tu? Meh tengok gambar ni & alang-alang tengok gambar tu, buat-lah sekali tutorial ini!

Haa~ Ini-lah dia Shoutbox tu! Yang ini aku punya!
Nak juga? Dah sedia? Jom buat sekarang! :P

Langkah pertama: Tekan di sini untuk pergi ke 'website' Shoutbox'!

Klik pada gambar untuk paparan yang lebeh jelas.

Langkah ke-2:

Klik pada gambar untuk paparan yang lebeh jelas.

Langkah ke-3:

Klik pada gambar untuk paparan yang lebeh jelas.

Langkah ke-4:

Klik pada gambar untuk paparan yang lebeh jelas.

Langkah ke-5:

Klik pada gambar untuk paparan yang lebeh jelas.

Langkah ke-6:

Klik pada gambar untuk paparan yang lebeh jelas.

Langkah ke-7:

Klik pada gambar untuk paparan yang lebeh jelas.

Langkah ke-8:

Klik pada gambar untuk paparan yang lebeh jelas.

Langkah ke-9:

Klik pada gambar untuk paparan yang lebeh jelas.

Langkah ke-10:

Klik pada gambar untuk paparan yang lebeh jelas.

Langkah ke-11: Tadaa~ Dah siap! :D

Klik pada gambar untuk paparan yang lebeh jelas.

P/S: Jikalau ada yang tidak faham atau pening macam mana nak buat langkah² tutorial ini, PM saya di Facebook!


Terima kasih kerana sudi membaca!

No comments:

Back To Top

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Tips! Home Tutorial! Knowing Me! Journal! Shout! ❤
Hak Milik Nasir Mukhriz©