Paparan Lebih Menarik Dengan Menggunakan Google Chrome! Selamat Membaca! For a better result, please use Google Chrome! Happy Reading Peeps!

Mencuci Buah Anggur Dengan Colgate

   Saya percaya "Malathion" adalah Jenama kimia pertanian yang digunakan dunia secara meluas oleh ramai petani. Malathion yang digunakan bukan sahaja pada buah tetapi juga pada kebanyakan sayur-sayuran lain yang boleh dimakan. Saya fikir tanaman hanya boleh dituai 2 minggu selepas pengadministrasian malathion tersebut. Kita juga perlu menggunakan Colgate untuk membersihkan kimia beracun pada semua buah-buahan yang lain & sayuran. 
• Mencuci buah anggur dengan Colgate. Untuk menghilangkan daripada "malathion" kimia beracun yang disemburkan pada buah anggur untuk mengelakan daripada serangga perosak. 


• Hanya menekan sedikit ubat gigi Colgate pada tangan dan larut/campuran dalam semangkuk air untuk mencuci buah anggur tersebut.


•Kemudian, tapiskan buah anggur tersebut & letakan diatas kain yang bersih. Lapkan buah-buah tersebut secara rawak buat kali terakhir & anda boleh memakan buah anggur tersebut tanpa rasa was-was.


P/S: Cubalah kalau tidak percaya! :D


Terima kasih kerana sudi membaca!

No comments:

Back To Top

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Tips! Home Tutorial! Knowing Me! Journal! Shout! ❤
Hak Milik Nasir Mukhriz©